Η ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ, ΜΑΣ ΔΕΣΜΕΥΕΙ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ!

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ / ΝΕΑ / 10 Μαΐου 2011

ΜΑΙΟΣ 2011

 

Η ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ, εκφράζει τις ευχαριστίες της προς όλους τους συναδέλφους που συμμετείχαν ενεργά στις αρχαιρεσίες του Απριλίου, δυναμώ-

νοντας τη φωνή του Συλλόγου μας αυτή τη κρίσιμη περίοδο με τη λαίλαπα που πλήττει τα εισοδήματά μας. Ιδιαίτερα ευχαριστούμε τους συναδέλφους εκείνους που εξέφρασαν την προτίμησή τους στο ψηφοδέλτιό μας, και ανέδειξαν άλλη μια φορά την Α.Ε.Σ. πρώτη συνδικαλιστική δύναμη του χώρου(με μεγάλη διαφορά από τις υπόλοιπες παρατάξεις), αναθέτοντάς της τη τιμή και την κύρια ευθύνη της Διοίκησης του Συλλόγου μας.

Οι συνάδελφοι που μας τίμησαν με τη ψήφο τους έκλεισαν τα αυτιά τους στις συντονισμένες αήθεις επιθέσεις κάποιων παρατάξεων οι οποίες με ακρότητες, υπερβολές, ψεύδη και λάσπη προσπάθησαν να αμαυρώσουν το έργο που έχει συντελέσει όλα τα προηγούμενα χρόνια η παράταξή μας στη διοίκηση του Συλλόγου.

Δυστυχώς σε αυτά τα “κτυπήματα κάτω από τη μέση” πρωτοστάτησαν και συνάδελφοι ‘εν ενεργεία’ με θεσμική ιδιότητα, την οποία δεν σεβάστηκαν, και λειτούργησαν ως κομματάρχες της 10ετίας του 1950, ενισχύοντας-ή έτσι νόμισαν τουλάχιστον- τον εκλεχτό τους υποψήφιο, αναγνωρίζοντας του τις ουσιώδεις αδυναμίες του που, όπως έδειξαν και τα αποτελέσματα, ήταν εμφανείς και από το εκλογικό σώμα που έδωσε τη δική του περήφανη απάντηση!

Οι μεθοδεύσεις αυτές είχαν φυσικά αντίθετα αποτε λέσματα. Οι συνάδελφοι αναγνώρισαν το έργο που έχει επιτελέσει η παράταξή μας στο Σύλλογο σε όλους τους τομείς , με μοναδικό γνώμονα το συμφέρον των μελών του χωρίς προσωπικές φιλοδοξίες, χωρίς ιδιοτέλεια και μακριά από πάσης φύσεως εξαρτήσεις!

Η ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟΥ

Η συγκρότηση του προεδρείου με πρόεδρο τον σ/φο Βαγγέλη Μαύρο , έγινε κατ’ ανάγκη από τις παρατάξεις που συμμετείχαν και στο προηγούμενο προεδρείο, επειδή η παράταξη του συν. Α. Πίσχινα ΑΡΝΗΘΗΚΕ να αναλάβει τη θέση του Ταμία ώστε να …εξυγιάνει τα οικονομικά του Συλλόγου μας.

Θέλουμε να πιστεύουμε ότι οι δυσλειτουργίες που παρατηρήθηκαν στο παρελθόν θα ξεπεραστούν, γιατί όλοι πλέον είμαστε σοφότεροι και ιδιαίτερα μπροστά στα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε, δεν υπάρχει η πολυτέλεια για στείρες και ανούσιες αντιπαραθέσεις.

Αυτό, σε ότι μας αφορά, θα επιδιώξουμε να το επιβάλλουμε!

Η Α.Ε.Σ. εκφράζει τις ευχαριστίες της στον επικεφαλής της παράταξής μας συνάδελφο Αλ. Τζούλη για τις υπηρεσίες που προσέφερε στο Σύλλογο από τη θέση του προέδρου -και βάσει καταστατικού δεν είχε δικαίωμα επανεκλογής στο αξίωμα αυτό- παραμένει στις επάλξεις και από τη θέση του Α΄ Αντιπροέδρου θα συνεχίσει να στηρίζει το Σύλλογο με τη παρουσία του και την εμπειρία που διαθέτει στοιχεία που είναι απαραίτητα στη δύσκολη αυτή συγκυρία.

ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΞΑΡΤΗΜΕΝΟΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ ΜΑΣ

Εμείς με αίσθημα ευθύνης όπως πάντα, θα εργαστούμε και θα συμβάλλουμε στην επίλυση των προβλημάτων των μελών μας προτάσσοντας την διαφύλαξη της Επικουρικής μας Σύνταξης και του ΤΥΠΕΤ.

Θα συνεχίσουμε να επιδιώκουμε τη συνεργασία με τους θεσμικούς εκπροσώπους των ‘εν ενεργεία’ συναδέλφων μας, γιατί η Ενότητα είναι ο μόνος δρόμος για να αμυνθούμε και να αποκρούσουμε τις επιθέσεις που δεχόμαστε και οι επιθέσεις αυτές δεν κάνουν διακρίσεις μεταξύ εργαζομένων και συνταξιούχων.

Θα επιδιώξουμε επίσης τη συνεργασία με τη νεοεκλεγείσα Διοίκηση του ΤΥΠΕΤ για τη Βιωσιμότητα και Αυτοτέλεια του Ταμείου, στην οποία θα συμβάλλει και η ισότιμη συμμετοχή των συνταξιούχων ως τακτικών μελώντου Ταμείου -με δικαίωμα εκλέγειν και εκλέγεσθαι-που αποτελεί απαίτηση πλέον όλων των συνταξιούχων.

Για την επίτευξη του στόχου αυτού θα χρησιμοποιήσουμε κάθε νόμιμο μέσο και διαδικασία.

Δεσμευόμαστε να κρατήσουμε την ανεξάρτητη φυσιογνωμία της Α.Ε.Σ. μακριά από δεσμούς και εξαρτήσεις από άλλες ‘μητρικές’ παρατάξεις που λειτουργούν στο πλαίσιο άλλων συλλόγων, ομοσπονδιών, κομματικών γραφείων και γενικά σε οτιδήποτε αλλοιώνει τα χαρακτηριστικά εκείνα που μας διακρίνουν και έχουν κερδίσει μέχρι σήμερα, την εμπιστοσύνη των συναδέλφων.

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς,

Η Γραμματεία της ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΕΝΩΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣNext Post

Στον αστερισμό του… Μεσοπρόθεσμου