Στον αστερισμό του… Μεσοπρόθεσμου

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ / ΝΕΑ / 10 Ιουνίου 2011

Ιούλιος 2011

 

Το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα που ψηφίστηκε από την Βουλή των Ελλήνων, περιλαμβάνει τα επαχθέστερα μέτρα που έχουν ληφθεί  ποτέ στη χώρα μας.

Τέτοια μέτρα δεν έχει βιώσει ποτέ στην ιστορία της η Ελλάδα της δημοκρατίας.

Αυξήσεις φόρων, έκτακτες εισφορές στους πάντες, χτυπώντας και πάλι τους ασθενέστερους, εργαζόμενους και συνταξιούχους!

Από την άλλη, προσπαθούν να  μας πείσουν ότι η πολιτική αυτή είναι μονόδρομος για να αποφύγουμε τη πτώχευση.                                                                                             

Μας εκβίασαν ωμά με επιστροφή στη δραχμή,  την ώρα που δεν υπάρχει το νομοθετικό πλαίσιο στην ΕΕ για να βγει μια χώρα από την Ευρωζώνη!                                                                                                   

Μας λένε ότι η επόμενη μέρα θα είναι εφιαλτική αν δεν ψηφιζόταν το Μεσοπρόθεσμο.

Προφανώς αποκρύπτουν τη σκληρή πραγματικότητα, ότι και η σημερινή μέρα είναι ήδη εφιαλτική ,  η κοινωνία    ήδη   βιώνει τον εφιάλτη της φτώχειας σε καθημερινή βάση .

Ο μέσος Έλληνας πια, δύσκολα τα Ιούλιος 2011

βγάζει πέρα.  Οι καθημερινές μειώσεις σε συντάξεις και μισθούς, στο άθλιο εκβιαστικό εργασιακό καθεστώς που βιώνει, δεν   φτάνουν πλέον ούτε για τα απολύτως στοιχειώδη. Ζει την απόλυτη χρεοκοπία του νοικοκυριού του. 

Ο κοινωνικός ιστός έχει προ πολλού διαρραγεί !

Είναι βέβαιο ότι το ιερατείο της Ε.Ε. και οι κυβερνήσεις των κρατών της Ευρώπης, έχουν επιλέξει να ξεκινήσει από τη χώρα μας την φτωχοποίηση των λαών με πρόσχημα την οικονομική κρίση.

Κρίση  για την  οποία δεν ευθύνονται οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι αυτής της χώρας οι οποίοι στήριξαν όλα τα προηγούμενα χρόνια με το μόχθο της εργασίας τους την ανάπτυξη της χώρας .

Και όχι μόνο!

Δεν ξεχνάμε ότι τα αποθεματικά των ασφαλιστικών μας ταμείων επί δεκαετίες παρέμεναν άτοκα στη Τράπεζα Ελλάδος και τα χρησιμοποιούσαν οι κυβερνήσεις (για να χρηματοδοτούν με ‘θαλασσοδάνεια’   επιχειρήσεις  (βλ. επιχειρηματίες)που  στήριζαν το σάπιο πολιτικό σύστημα.

Και αυτοί, αντί να τα επενδύσουν στην οικονομία, τα έκαναν  βίλες και καταθέσεις στην Ελβετία και σήμερα αγγίζουν τα 600 δις. € ,  δύο φορές περίπου το χρέος της χώρας) καταδικάζοντας τα ασφαλιστικά ταμεία σε στέρηση εσόδων που τα οδήγησαν στη χρεοκοπία.

Φυσικά και τα μέτρα αυτά δεν είναι ούτε ανεκτά ούτε αποδεκτά.

Η κοινωνία τα απορρίπτει και αντιστέκεται.

               

Αισθανόμαστε  τη θλίψη την οργή και την αγανάκτηση της κάθε  Ελληνίδας και του κάθε  Έλληνα, κάθε ηλικίας, κάθε κοινωνικής καταβολής, καταδικάζουμε και αντιστεκόμαστε σε κάθε νέο μέτρο αφαίμαξης του ελληνικού νοικοκυριού.

Προσβλέπουμε στις υγιείς δυνάμεις  αυτού του  τόπου να πρωτοστατήσουν με υπευθυνότητα, νηφαλιότητα, δημοκρατικότητα και ιστορική ευθύνη στην αποτελεσματική αντιμετώπιση της πολιτικής, κοινωνικής και οικονομικής κρίσης.

Εμείς τι κάνουμε;

Στη δυσκολότερη περίοδο που περνάει η Ελλάδα  μεταπολεμικά, έχει την ατυχία οι ταγοί της χώρας να είναι κατώτεροι των περιστάσεων.

Όλοι μιλούν για συναίνεση και την ίδια στιγμή με την πρακτική τους την τορπιλίζουν…

Και δυστυχώς αυτή η κατάσταση δεν αφορά μόνο τη κεντρική πολιτική σκηνή αλλά όλες τις εκφάνσεις της κοινωνίας.

Δυστυχώς η κοινή λογική αναζητείται μαζί με το αυτονόητο…

Έτσι λοιπόν αναζητείται και η Ενότητα μεταξύ των εργαζομένων για την οποία όλοι κοπτόμαστε.

Γι’ αυτό  λοιπόν και εμείς χαιρετίζουμε την-δια πυρός και σιδήρου- κοινή παρουσία και δράστηριότητα των Συλλόγων εργαζομένων και συνταξιούχων της ΕΤΕ (δηλ. το αυτονόητο) όσες δυσκολίες και εμπόδια αν πρέπει να ξεπερνιούνται κάθε φορά…

Πρέπει να γίνει κατανοητό από όλους μας ότι οι συνάδελφοί μας , εργαζόμενοι και συνταξιούχοι, αδιαφορούν για το επίπεδο των προσωπικών και κοινωνικών σχέσεων των εκπροσώπων τους.

Έχουν όμως την απαίτηση από όλους μας να αντιμετωπίζονται τα προβλήματα με διάλογο, σοβαρότητα, συνεργασία και χωρίς ηγεμονισμούς.

Στο πλαίσιο αυτό η ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΕΤΕ  με τους εκπροσώπους που έχει εκλέξει  στα θεσμικά όργανα (ΣΣΕΤΕ, ΟΣΤΟΕ) θα συνεχίσει να δίνει τον αγώνα της Ενότητας παρά τις αντιξοότητες.

Γιατί  εμείς λογοδοτούμε μόνο στους συναδέλφους μας…

Και φυσικά αποζητούμε την κριτική ακόμα και εκείνη που προέρχεται από τους μονίμως μεμψιμοιρούντες  αλλά και μονίμως απόντες από τα συλλογικά δρώμενα , η οποία όμως έχει την  -ανάλογη – δική της βαρύτητα…

Ακόμα και αν διακινείται με SMS…

Με συναδερφικούς χαιρετισμούς,

Η Γραμματεία της ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΕΝΩΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣPrevious Post

Η ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ, ΜΑΣ ΔΕΣΜΕΥΕΙ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ!

Next Post

Για ποιά Ελλάδα ρε γαμώτο;
More Story

Η ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ, ΜΑΣ ΔΕΣΜΕΥΕΙ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ!

ΜΑΙΟΣ 2011   Η ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ, εκφράζει τις ευχαριστίες...

10 May 2011