Για ποιά Ελλάδα ρε γαμώτο;

ΔΙΑΛΟΓΟΣ / ΝΕΑ / 10 Οκτωβρίου 2011
ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ  2011
 Το συναίσθημα της Οργής και της αγανάκτησης  πνίγει την ελληνική κοινωνία για τα νέα αντεργατικά μέτρα που ανακοινώνει σε καθημερινή βάση η κυβέρνηση.

Πάνω από 1,5 χρόνο είμαστε «στο  ίδιο έργο θεατές».

Μια κακο-στημένη και κακο- σκηνοθετημένη παράσταση που το κατέβασμά της δεν  είναι ορατό στα επόμενα χρόνια παρά την  αποδοκιμασία της από το σύνολο της κοινωνίας.

Οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι  γίνονται διαρκώς φτωχότεροι!

Δέσμια των επιταγών  της τρόικας η κυβέρνηση εκτελεί το σχέδιο εξόντωσης του παραγωγικού ιστού της χώρας, μειώνει  συνεχώς μισθούς και συντάξεις, καταργεί τις κλαδικές συμβάσεις, καταδικάζει χιλιάδες οικογένειες στην ανεργία, ετοιμάζεται να ξεπουλήσει τη δημόσια περιουσία, χωρίς ουσιαστικά να συμμετέχει και να συν-διαμορφώνει τις απεχθείς αποφάσεις που λαμβάνονται σε βάρος της χώρας και του λαού μας.

Τίποτα δεν μένει όρθιο στο πέρασμα αυτής της αδιέξοδης πολιτικής.

Μιας πολιτικής που γυρίζει τη χώρα  πίσω στη δεκαετία του ’60 .

Στην εποχή της φτώχειας, της ανέχειας και της μετανάστευσης των νέων που δεν βλέπουν μέλλον σε αυτή τη χώρα και  την εγκαταλείπουν για ένα καλύτερο αύριο, ενώ όσοι μένουν πίσω δίνουν καθημερινό αγώνα για την επιβίωση!

Γι ’αυτή την Ελλάδα αγωνιστήκαμε;

Αυτή η Ελλάδα μας αξίζει;

Αυτή την Ελλάδα θα παραδώσουμε στη νέα γενιά;

Ας απαντήσει ο καθένας από μας σε αυτά τα ερωτήματα  και ας ενώσουμε τη φωνή μας στο  βουερό ποτάμι της κοινωνικής  αντίστασης  που  φουσκώνει σε Ελλάδα και Ευρώπη…

 

Η αποχή είναι συνενοχή !

 

Η πενιχρή συμμετοχή  των συναδέλφων  μελών του Συλλόγου μας στην αγωνιστική εκδήλωση της 19/10/2011 στη Πλατεία Κοτζιά  μας προβληματίζει έντονα όλους.

Σε μια περίοδο που αποδομούνται και καταρρέουν  όλα όσα είχαμε κατακτήσει ως εργαζόμενοι, όταν το σήμερα και το αύριο όλων μας είναι αβέβαιο, όταν τα παιδιά μας και τα εγγόνια μας οδηγούνται σε υπαρξιακά αδιέξοδα και στη μετανάστευση, κανείς δεν έχει το δικαίωμα να σιωπά και να απέχει. Γιατί τόσο η σιωπή όσο και η αποχή από τις αγωνιστικές εκδηλώσεις, εκλαμβάνεται ως αποδοχή των δυσβάσταχτων μέτρων που  καταστρέφουν τη ζωή μας.

Και κάτι περισσότερο.

Είναι –στην ουσία-συνενοχή στις πολιτικές που αποσαθρώνουν τον κοινωνικό ιστό της χώρας.

Έφτασε η ώρα λοιπόν να υπερασπιστούμε την αξιοπρέπειά μας ως συνταξιούχοι στους δρόμους και  στις πλατείες μαζί με τους εργαζόμενους, τη νέα γενιά , τους άνεργους και τους φοιτητές, τα παιδιά μας, τα εγγόνια μας , τον κάθε έλληνα και κάθε ελληνίδα.

Αν δεν το πράξουμε η συνείδησή μας θα είναι κατηγορούμενη και θα κριθεί ένοχη στο δικαστήριο των επερχόμενων γενεών…

ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΜΑΣ

ΝΑΙ  σε ενωτικό προεδρείο, ΟΧΙ στα επικοινωνιακά τρικ!

                         Στη συνεδρίαση του Δ.Σ. του Συλλόγου μας στις 29/9/2011, η παράταξη της ‘ΑΛΕΣΤΑ’ δια του σδ. Μ. Μαυροφόρου πρότεινε ανασύνθεση του Προεδρείου του ΣΣΕΤΕ με τη συμμετοχή τόσο της ‘ΑΛΛΕΣΤΑ’ όσο και της ‘ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗΣ’ του σδ. Α. Πίσχινα , λόγω των κρίσιμων στιγμών που βιώνουμε και χάριν της ενότητας.

Παρά το γεγονός ότι το θέμα αυτό δεν συμπεριλαμβανόταν στην ημερήσια διάταξη, αλλά με δεδομένη τη μόνιμη ενωτική κατεύθυνση της παράταξής μας, η πρόταση έγινε δεκτή  από  όλες τις υπόλοιπες παρατάξεις που συγκροτούν το Προεδρείο.

Η ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ως η μεγαλύτερη παράταξη και έχοντας την κύρια ευθύνη διοίκησης του Συλλόγου, πρότεινε  να παραιτηθούν ο Ταμίας και ο Αν. Γεν. Γραμματέας (αξιώματα που κατέχουν σήμερα σύμβουλοι της παράταξής μας) προκειμένου οι θέσεις να καλυφθούν από συναδέλφους της ‘ΑΛΛΕΣΤΑ’  και της ‘ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗΣ’  και να περάσει προς τα έξω  μήνυμα  ενότητας στη πράξη.

Όμως όπως φάνηκε στη συνέχεια, η πρόταση της ‘ΑΛΛΕΣΤΑ’ ήταν απλά άλλο ένα επικοινωνιακό τρικ, αφού ούτε ο σδ. Μ. Μαυροφόρος, ούτε  ο σδ. Α. Πίσχινας δέχτηκαν τις θέσεις αυτές, αλλά δεν πρότειναν και καμία άλλη θέση παρά το γεγονός ότι παρακινήθηκαν  να το κάνουν!

 

Είναι φανερό ότι επιθυμούν την καρέκλα χωρίς να αναλάβουν και  τις συγκεκριμένες ευθύνες που απορρέουν από το αξίωμα…

Και να συνεχίσουν να μετέχουν  στο Δ.Σ. περιστασιακά και να κάνουν αντιπολιτευτικές παρεμβάσεις  είτε από τις…παραλίες του Ευβοϊκού είτε  με SMS, όπως κάνουν από την αρχή της θητείας του Δ.Σ και να εμφανίζονται μόνο όταν βρίσκουν βήμα με μικρόφωνο όπως στη πρόσφατη συγκέντρωση του Συλλόγου μας.

Μετά από την εξέλιξη αυτή, στο εξής στερούνται κάθε επιχειρήματος ,

·        να αντιπολιτεύονται χωρίς να προτείνουν,

·        να κατακρίνουν τους πάντες και τα πάντα  εξ’ αποστάσεως

·        να καταψηφίζουν όλες τις αποφάσεις και τα οικονομικά του συλλόγου, χωρίς να συμμετέχουν και χωρίς να αναλαμβάνουν ευθύνες κατά τη λαϊκή έκφραση δηλαδή, «τσάμπα μάγκες»!

 

Η ενότητα αναζητείται και επιτυγχάνεται στη βάση των συναδέλφων και όχι απαραίτητα μέσα από καρέκλες και αξιώματα!

 

Στη βάση αυτή η ‘ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ’ είναι πάντα ανοικτή σε κάθε πρόταση που προάγει την ενότητα  σε κάθε επίπεδο, κάτι που γνωρίζει η πλειοψηφία των συναδέλφων που την εμπιστεύτηκαν και της ανέθεσαν την κύρια ευθύνη διοίκησης του Συλλόγου μας.

 

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς,

 

Η Γραμματεία της ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΕΝΩΤΙΚΗΣ  ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣPrevious Post

Στον αστερισμό του… Μεσοπρόθεσμου

Next Post

Να κρατήσουμε ζωντανή την ελπίδα...
More Story

Στον αστερισμό του… Μεσοπρόθεσμου

Ιούλιος 2011   Το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα που ψηφίστηκε από την Βουλή...

10 June 2011