Να κρατήσουμε ζωντανή την ελπίδα…

ΝΕΑ / 10 Δεκεμβρίου 2011

Από τις 11 Νοεμβρίου, η χώρα έχει μια «νέα» κυβέρνηση υπό τον Λουκά Παπαδήμο.

Μία Κυβέρνηση που στηρίζεται σε τρία κόμματα (ΠΑΣΟΚ, Ν.Δ., ΛΑ.Ο.Σ.) και που το καθένα από αυτά της προσδίδει την ονομασία που εξυπηρετεί τα πολιτικά του σχέδια…

Την αποκάλεσαν κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας, Εθνικής Συνευθύνης , Ειδικού Σκοπού …

Όπως όμως και να την αποκαλέσουν, στη πραγματικότητα είναι μια κυβέρνηση που μοναδικό στόχο έχει να απορροφήσει τους κραδασμούς της προηγούμενης, στην (αποτυχημένη) προσπάθεια επιβολής μιας αδιέξοδης πολιτικής που έχειεπιβληθεί στη χώρα εδώ και δυο χρόνια από τους δανειστές μας(τρόικα και Ε.Ε.)και που καθημερινά εξαθλιώνει το λαό και την κοινωνία.

Δεν τρέφουμε αυταπάτες ότι η κυβέρνηση αυτή που βασίζεται σε ένα (ενισχυμένο) μνημονιακό μπλοκ, θα αλλάξει την πολιτική αυτή και θα βελτιώσει την υποβαθμισμένη ζωή των ελλήνων. Κάθε άλλο.

Γι’ αυτό και Εργαζόμενοι, συνταξιούχοι, η νεολαία και όλη η κοινωνία εξακολουθούν να αναζητούν διέξοδο και ελπίδα στο όνειρο, ελπίδα που οφείλουμε να κρατήσουμε ζωντανή μέσα από τους αγώνες μας που αποτελούν μονόδρομο !

ΟΙ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΜΙΣΘΩΝ ΘΑ ΠΛΗΞΟΥΝ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ.

Αναμενόμενο ήταν, ότι η πολιτική περικοπών μισθών –που οι συνταξιούχοι πρώτοι εδώ και 2 χρόνια υφιστάμεθα- θα έφθανε να αγγίξει και τους εν ενεργεία συναδέλφους μας, αφού όπως λέει ο λαός : ‘ όταν καίγεται το σπίτι του γείτο-να, η φωτιά θα κάψει και το δικό σου’.

Και δικαιώνονται δυστυχώς σήμερα όλοι όσοι (μεταξύ αυτών και η κίνησή μας) υποστηρίζουν εδώ και χρόνια ότι οι τεχνητές διαχωριστικές γραμμές που κάποιοι προσπάθησαν να υψώσουν μεταξύ εργαζομένων και συνταξιούχων , δεν στάθηκαν ικανές να αποτρέψουν τις αρνητικές εξελίξεις , οι οποίες δεν κάνουν διακρίσεις…

Φυσικά και είμαστε αλληλέγγυοι με τους ‘εν ενεργεία’ συναδέλφους μας, αφού πέραν των ηθικών λόγων που το επιβάλλουν, οι όποιες περικοπές αφορούν όλους μας, αφού θα πλήξουν τα ασφαλιστικά μας ταμεία .

Και ιδιαίτερα θα πλήξουν το Ταμείο Υγείας μας, το ΤΥΠΕΤ η βιωσιμότητα του οποίου θα κλονιστεί επικίνδυνα!

Και τα σχέδια αυτά μπορούν να αποτραπούν αν τα αντιμετωπίσουμε ενωμένοι συνταξιούχοι και εργαζόμενοι.

Συνάδελφοι,

Φέτος παρόλο που οι εορταστικές μέρες σκιάζονται από τη γενική μελαγχολία, οι εγκάρδιες ευχές μας σε κάθε συνάδελφο, σε κάθε ελληνικό σπίτι για μια Καλή Χρονιά , να δίνουν δύναμη σε όλους μας μέχρι «λίγο ακόμα να σηκωθούμε… λίγο ψηλότερα»…

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς,

Η Γραμματεία της ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΕΝΩΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣPrevious Post

Για ποιά Ελλάδα ρε γαμώτο;

Next Post

Αφελείς, Επικίνδυνοι ή... σε διατεταγμένη υπηρεσία;
More Story

Για ποιά Ελλάδα ρε γαμώτο;

ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ  2011  Το συναίσθημα της Οργής και της αγανάκτησης  πνίγει...

10 October 2011