Απάντηση θα πάρουν με Ενότητα και Αγώνα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ / ΝΕΑ / 10 Δεκεμβρίου 2015

ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2012

ΝΑ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΠΟΥ ΕΚΦΡΑΣΤΗΚΕ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΜΑΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ!

Συνάδελφοι,
Στη πρόσφατη Γενική συνέλευση του Συλλόγου μας , αναδείχθηκε ένα ενωτικό πνεύμα και μια αγωνιστική διάθεση, που πρέπει οπωσδήποτε να έχουν συνέχεια. Η παρουσία των εκπροσώπων των εν ενεργεία συναδέλφων μας ανέδειξε το ενωτικό πνεύμα που είναι αναγκαίο, και η επίδοση στη Διοίκηση της ΕΤΕ του ΟΜΟΦΩΝΟΥ ψηφίσματος για τον Λογ/μο Επικούρησης, από το σύνολο του σώματος της Γ.Σ., ανέδειξε την διάθεση των συναδέλφων να αγωνιστούμε για να περισώσουμε ότι μας έχει απομείνει.

Οι συνταξιούχοι της ΕΤΕ, ενώνουν τη φωνή τους με τη φωνή των πολιτών και της κοινωνίας, ενάντια στην επικείμενη καταστροφή της χώρας, στο ξεπούλημα της περιουσίας του ελληνικού λαού και στη βίαια φτωχοποίηση μισθωτών και συνταξιούχων που προωθούν Κυβέρνηση, Τρόικα και ξένοι δανειστές.
Η ελληνική κοινωνία, βιώνει σήμερα μια δραματική κατάσταση. Η ανεργία ξεπερνά κάθε προηγούμενο και οι απολύσεις αποκτούν διαστάσεις κοινωνικής γενοκτονίας.

Η ελληνική κοινωνία, βιώνει σήμερα μια δραματική κατάσταση. Η ανεργία ξεπερνά κάθε προηγούμενο και οι απολύσεις αποκτούν διαστάσεις κοινωνικής γενοκτονίας. Οι μισθοί και οι συντάξεις περικόπτονται άγρια, οι συλλογικές συμβάσεις καταργούνται, ο εργασιακός μεσαίωνας και η εργασία λάστιχο με μισθούς φτώχειας, γίνονται μόνιμο καθεστώς για πολλά χρόνια. Η φοροεπιδρομή λυγίζει κάθε εργατική οικογένεια. Το νέο μνημόνιο που εκβιαστικά επέβαλλαν τρόικα και κυβέρνηση, φέρνει νέες απολύσεις, νέες μειώσεις μισθών και συντάξεων και μας οδηγεί στην πλήρη φτώχεια και την περιθωριοποίηση.
Απορρίπτουμε τις βάρβαρες επιλογές της Κυβέρνησης που κρατούν σιδηροδέσμιους τους Έλληνες, που εμποδίζουν την ανάπτυξη και αποδυναμώνουν όλο και περισσότερο τη χώρα μας.
Αγωνιζόμαστε μαζί με το σύνολο των πολιτών για σταθερή και πλήρη εργασία με δικαιώματα για όλους, αξιοπρεπείς μισθούς και συντάξεις και συλλογικές συμβάσεις εργασίας ,ανθρώπινες συνθήκες εργασίας .
Είμαστε αντίθετοι στο ξεπούλημα της Ελλάδας, της δημόσιας περιουσίας και των κοινωνικών αγαθών ,στην ασφυκτική καταπίεση των εργαζομένων, ανέργων και συνταξιούχων, στα νέα μέτρα που καταστρέφουν τη ζωή μας και υποθηκεύουν το μέλλον των παιδιών μας. Απαιτούμε την κατάργηση όλων των αντεργατικών και αντιασφαλιστικών διατάξεων των Νόμων που ψηφίστηκαν κατ΄ επιταγή του μνημονίου αλλά και πριν από αυτό.
Αντιπαλεύουμε τις σαρωτικές αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις, που καταργούν τις ΣΣΕ και επιβάλλουν νέες δραστικές μειώσεις των αποδοχών και ανοίγουν το δρόμο σε απολύσεις προσωπικού.
αποκατάσταση στα εισοδήματα εργαζομένων και συνταξιούχων καθώς και των εργατικών δικαιωμάτων και την παραδειγματική τιμωρία όλων όσων διασπάθισαν δημόσιο χρήμα.
Θεωρούμε αναγκαίο να ληφθούν άμεσα και αποτελεσματικά μέτρα τόνωσης της ανάπτυξης και της απασχόλησης ,την προστασία των δημόσιων επιχειρήσεων κοινωφελών αγαθών και υπηρεσιών, τη μείωση των τιμολογίων των υπηρεσιών κοινής ωφέλειας την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του δημοσίου και όλων των αναπτυξιακών δυνατοτήτων του κράτους.

ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ:

Τις Επικουρικές μας Συντάξεις, προασπίζοντας τον Λογ/μο Επικούρησης, που είναι εγγυημένων παροχών όπως μέχρι σήμερα τουλάχιστον αναγνωρίζεται ‘εν τοις πράγμασι’ και από την ίδια τη Τράπεζα . Κάθε απόπειρα ανατροπής της καταβολής των Επικουρικών μας Συντάξεων, θα αντιμετωπιστεί δυναμικά από συνταξιούχους και εργαζόμενους που θα υπερασπίσουν ενωμένοι τη κατεδάφιση της μεγαλύτερης κατάκτησης του Συνδικαλιστικού Κινήματος στην ΕΤΕ .
Αξιοπρεπές επίπεδο ιατρικών υπηρεσιών, προασπίζοντας τη βιωσιμότητα και την αυτοτέλεια του ΤΥΠΕΤ στην ανάπτυξη του οποίου έχουμε συμβάλλει δεκαετίες τώρα. καταβάλλοντας υψηλές εισφορές, διεκδικώντας το αυτονόητο: ΤΗΝ ΙΣΟΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΑΣ ΣΤΟ ΤΥΠΕΤ, ΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΕΚΛΕΓΕΙΝ ΚΑΙ ΕΚΛΕΓΕΣΘΑΙ.

ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΤΕ να προβεί άμεσα σε ευνοϊκές ρυθμίσεις των πάσης φύσεως δανείων των συνταξιούχων της ΕΤΕ σύμφωνα με τις προτάσεις του ΣΣΕΤΕ, αφού λόγω της συνεχούς συρρίκνωσης των συντάξεων, αδυνατούν να εξυπηρετήσουν τις δανειακές τους υποχρεώσεις και να αναγνωρίσει έτσι έμπρακτα τη συμβολή εργαζόμενων και συνταξιούχων στην ανάπτυξη της Εθνικής Τράπεζας .

ΑΠΕΥΘΥΝΟΥΜΕ ΠΡΟΣΚΛΗΤΗΡΙΟ ΕΝΟΤΗΤΑΣ στους συνδικαλιστικούς φορείς των εργαζομένων( ΟΤΟΕ, ΣΥΕΤΕ, ΣΥΤΑΤΕ, ΣΕΠΕΤΕ) για να χτίσουμε και να δυναμώσουμε το μέτωπο πάλης που είναι απαραίτητο σήμερα παρά ποτέ, για να αντιμετωπίσουμε τη λαίλαπα που καταστρέφει τον κοινωνικό ιστό και φτωχοποιεί και περιθωριοποιεί εργαζόμενους και συνταξιούχους, χωρίς καμία διάκριση.

Έχουμε μόνο έναν δρόμο!

Στηρίζουμε τη λειτουργία του Συλλόγου μας και καλούμε τις παρατάξεις εκείνες που αγωνίζονται …από τα σπίτια τους να αφήσουν την στείρα κριτική και να στηρίξουν τη συλλογική προσπάθεια για να περιορίσουμε τις βλαπτικές συνέπειες των μνημονιακών πολιτικών που κουρσεύουν τις ζωές μας.

Όλοι συσπειρωμένοι στο σύλλογό μας και την ΟΣΤΟΕ .
Με συναδελφικούς χαιρετισμούς, Η Γραμματεία της
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΕΝΩΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣPrevious Post

Ανακοίνωση πρ. Β. Μαύρου

Next Post

ΔΙΑΦΥΛΑΤΤΟΥΜΕ KAI ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΝΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΟΣΤΟΕ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ ΚΑΙ ΦΕΡΕΓΓΥΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΣ.
More Story

Ανακοίνωση πρ. Β. Μαύρου

Συνάδελφοι, Αθήνα 19/11/2015 H ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ...

19 November 2015