Αφελείς, Επικίνδυνοι ή… σε διατεταγμένη υπηρεσία;

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ / ΝΕΑ / 6 Ιουνίου 2014

Με την συμπαράσταση των συναδέλφων μας, θα σταθούμε εμπόδιο σε κάθε απόπειρα μειοδοσίας από «περιστασιακές και ανιστόρητες πλειοψηφίες».

21/06/2014
Συνάδελφοι,

Στην τελευταία συνεδρίαση του Δ.Σ. του Συλλόγου οι εκπρόσωποι των παρατάξεων ΑΛΛΕΣΤΑ και ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗ (Βλασόπουλος και Πίσχινας αντίστοιχα) έφεραν σαν προγραμματικές δηλώσεις και πρότειναν για ψήφιση με την συνδρομή συμβούλου της ΔΑΚΣ τα εξής:

«Διαπραγμάτευση με τη Διοίκηση της ΕΤΕ ως προς τις «ταμειακές διευκολύνσεις» του λογαριασμού επικούρησης, που παρέχονται συνεχώς από το2007 υπό τη μορφή δανείων για την κάλυψη των μηνιαίων ελλειμμάτων του λογαριασμού και λήψη ανάλογων θεσμικών μέτρων που θα εγγυώνται τη διατήρηση της βιωσιμότητας και της ρευστότητας των διαθεσίμων του».
«Ρύθμιση του μη-βιώσιμου χρέους ύψους περίπου 13 εκατομμυρίων εκ της δανειακής σύμβασης που έχει υπογραφεί με το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο (σημερινής ιδιοκτησίας της Eurobank) με σκοπό τη συμμετοχή στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της ΕΤΕ.»

Ούτε λίγο, ούτε πολύ δηλαδή λειτουργώντας ως προπομποί των προθέσεων της Τράπεζας ζήτησαν να αποδεχθούμε τους αβάσιμους ισχυρισμούς της ότι πρόκειται περί δανείων σε βάρος του λογαριασμού και αντίθετα με την πάγια και απολύτως τεκμηριωμένη θέση εν ενεργεία και συνταξιούχων ότι ο Λογαριασμός Επικούρησης είναι εγγυημένων παροχών και κατά συνέπεια αποτελεί μη διαπραγματεύσιμη υποχρέωση της Τράπεζας.
Δεδομένου ότι όλοι οι σύμβουλοι των παραπάνω παρατάξεων έχουν μακρόχρονη συνδικαλιστική εμπειρία δε μπορούμε να υποθέσουμε ότι πρόκειται περί μίας αφελούς πρότασης αλλά με σχεδόν απόλυτη σιγουριά θα πρέπει να καταλήξουμε στο συμπέρασμα ότι πρόκειται περί μίας συνειδητής και πέρα για πέρα επικίνδυνης πρότασης που δυναμιτίζει τα συμφέροντα του συνόλου των συναδέλφων μας. Άλλωστε δεν είναι η πρώτη φορά που προκαλούν με την επικινδυνότητα των προτάσεων τους. Πριν από μόλις ένα χρόνο είχαν προτείνει τη μετατροπή του Λογαριασμού Επικούρησης σε Φορέα Κοινωνικής Επικουρικής Ασφάλισης. Άραγε αυτές οι προτάσεις τους αποτελούν προϊόν συναλλαγής κάτω από το τραπέζι με τη Διοίκηση της Τράπεζας; Για λόγους συναδελφικής αλληλεγγύης δεν θέλουμε να οδηγήσουμε τη σκέψη και τα συμπεράσματα μας σε τέτοια μονοπάτια.

Γεγονός πάντως είναι ότι παρόμοιες προτάσεις μόνο δεινά συνεπάγονται για τους συνταξιούχους….
Όπως ήταν φυσικό οι προτάσεις αυτές προκάλεσαν την εντονότατη οργισμένη αντίδραση των μελών της παράταξης μας με αποτέλεσμα αρχικά την επαναδιατύπωση τους και στη συνέχεια την απόσυρση.
Το περιστατικό αυτό αποτελεί την κορωνίδα της μέχρι σήμερα απαράδεκτης συμπεριφοράς των λοιπών παρατάξεων στη σύντομη λειτουργία του αναγκαστικά συγκροτηθέντος Προεδρείου, για τα οποία,περιστατικά, θα σας ενημερώσουμε με επόμενη ανακοίνωσή μας.

Συνάδελφοι,

Μετά από όλα όσα έλαβαν χώρα στη συνεδρίαση του Δ.Σ., η μόνη επιλογή που είχαν τα μέλη της παράταξής μας που συμμετέχουν στο Προεδρείο -και με δεδομένο ότι όλα πλέον πρέπει να τα περιμένουμε, χωρίς να μπορούμε να αποκλείσουμε τίποτα, από τους σδ. των συγκεκριμένων παρατάξεων- ήταν να καταθέσουν τις παρατήσεις τους. Έτσι τα μέλη της παράταξής μας στο προεδρείο οι σδ. Βαγγέλης Μαύρος και Βασίλης Λεκκός παραιτήθηκαν από Πρόεδρος και Αναπλ.Γραμματέας αντίστοιχα.
Δυστυχώς οι φόβοι και οι ενδοιασμοί που είχαμε και για τους οποίους σας είχαμε ενημερώσει σχετικά, με τη συγκρότηση Προεδρείου χωρίς την αναγκαία προγραμματική συμφωνία, επιβεβαιώθηκαν απολύτως. Κάνουμε απολύτως σαφές ότι δεν πρόκειται να ακολουθήσουμε κανέναν σε αυτά τα επικίνδυνα παιχνίδια και πολύ περισσότερο δεν θα επιτρέψουμε την υλοποίηση σχεδίων που με μαθηματική ακρίβεια θα οδηγήσουν τους σδ. σε ακόμη μεγαλύτερες μειώσεις των αποδοχών τους.

Ο Λογαριασμός Επικούρησης είναι Εγγυημένων Παροχών και έτσι θα συνεχίσουμε να τον αντιμετωπίζουμε όσους και όποιους συμμάχους και αν επιστρατεύσει η Τράπεζα. Παράλληλα θέλουμε να καταστήσουμε σαφές ότι, ανεξάρτητα των παραιτήσεων τους, όλα τα εκλεγμένα μέλη της παράταξης παραμένουν μάχιμα και προσηλωμένα στα δρώμενα του Συλλόγου μας.
Είμαστε απολύτως βέβαιοι ότι οι ενορχηστρωτές, φυσικοί και ηθικοί αυτουργοί αυτών των σχεδίων θα βρουν απέναντι τους όχι μόνο τα επτά εκλεγμένα μέλη της παράταξης μας αλλά τους 15.000 συναδέλφους μας.

Η Αλήθεια των επιχειρημάτων μας και η στήριξη των συναδέλφων μας είναι Η ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ.
Όλοι μαζί ας απομονώσουμε τους επίορκους και υπονομευτές των συμφερόντων μας.
Θα σας κρατάμε συνεχώς ενήμερους για τις εξελίξεις.

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς,

Η Γραμματεία της Ανεξάρτητης Ενωτικής ΣυνεργασίαςPrevious Post

Να κρατήσουμε ζωντανή την ελπίδα...

Next Post

ΜΑΥΡΗ ΣΕΛΙΔΑ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΣ
More Story

Να κρατήσουμε ζωντανή την ελπίδα...

Από τις 11 Νοεμβρίου, η χώρα έχει μια "νέα" κυβέρνηση υπό τον Λουκά Παπαδήμο. Μία...

10 December 2011