ΔΙΑΦΥΛΑΤΤΟΥΜΕ KAI ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΝΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΟΣΤΟΕ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ ΚΑΙ ΦΕΡΕΓΓΥΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΣ.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ / ΝΕΑ / 10 Δεκεμβρίου 2015

16 Σεπτεμβρίου 2014

ΔΙΑΦΥΛΑΤΤΟΥΜΕ KAI ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΝΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΟΣΤΟΕ

ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ ΚΑΙ ΦΕΡΕΓΓΥΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΣ.

Ένα συνέδριο που δεν έγινε, και το αόρατο μέλλον που προδιαγράφουν τυχοδιωκτικές και ανεύθυνες αποφάσεις…

 

                        Στις 16 Σεπτεμβρίου 2014 ήταν προγραμματισμένο να διεξαχθεί το 33ο  εκλογο-απολογιστικό συνέδριο της ΟΣΤΟΕ!

            Κι ενώ θα περίμενε κανείς, σε μια περίοδο που οι συνταξιούχοι βρίσκονται στα πρόθυρα της εξαθλίωσης, ενώ  ελλοχεύει πάντα  ο κίνδυνος και άλλων απωλειών του εισοδήματός μας και θα έπρεπε  να περιφρουρήσουμε ως κόρη οφθαλμού την ενότητα του κλάδου μας, οι γνωστοί αρνητές των προτάσεων που κάθε φορά καταθέτει η παράταξή μας, προκάλεσαν κρίση στην ΟΣΤΟΕ, αδιαφορώντας για τις καταστροφικές συνέπειες!

            Πριν το συνέδριο η παράταξή μας, στην προσπάθειά της να βρεθεί λύση στην “οικονομική διαφορά” που προέκυψε μεταξύ Συλλόγου και Ομοσπονδίας, πρότεινε στο Δ.Σ του Συλλόγου μας (15/9) «Να καταβάλλουμε σήμερα στην ΟΣΤΟΕ, το υπόλοιπο οφειλόμενο ποσό που προκύπτει από τις αποφάσεις του τελευταίου συνεδρίου της, με επιφύλαξη, και οι οποίες διαφορές υπάρχουν να αποτελέσουν, μετά το συνέδριο, αντικείμενο ελέγχου και διαβούλευσης μεταξύ των Δ.Σ του Συλλόγου μας και της ΟΣΤΟΕ».

            Με δεδομένο ότι η επιφύλαξη που διατυπώσαμε στην παραπάνω πρότασή μας, αφενός διασφάλιζε τη συμμετοχή του Συλλόγου μας στο Συνέδριο, στη συνεδρίαση του Δ.Σ, έλαβε μόνο τους ψήφους της παράταξής μας 7, έναντι 8 των υπολοίπων παρατάξεων που την καταψήφισαν (ΔΑΚΕ – ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗ –ΑΛΛΕΣΤΑ)

            Και ενώ ήξεραν ότι οι σύνεδροι του  ΣΣΕΤΕ δεν θα ελάμβαναν μέρος στο συνέδριο (επειδή ο ΣΣΕΤΕ δεν ήταν ταμειακώς εντάξει),παρόλα αυτά, επέλεξαν να καλέσουν στο συνέδριο τους συναδέλφους-συνέδρους  απ’ όλη την Ελλάδα, χωρίς να σκεφθούν τα τεράστια έξοδα που θα επιβαρυνόταν ο Σύλλογος. Αλλά η   ευαισθησία για τα οικονομικά του Συλλόγου περιορίζεται μόνο στην καταψήφιση των απολογισμών στις Γενικές Συνελεύσεις και όχι στην επιβάρυνση του Συλλόγου με άσκοπες δαπάνες.

            Αφού η πρότασή μας διευκόλυνε όλες τις πλευρές και έδινε λύσεις, διερωτηθήκαμε γιατί δεν συμφώνησαν.

            Ίσως είναι το “σύνδρομο της εναντίωσης”, σε κάθε δημιουργική λύση που προτείνει η παράταξή μας. Οι ανίερες συμμαχίες ετερόκλητων σχημάτων εναντίον της παράταξής μας, ξεπερνούν ακόμα και την ενότητα του κλάδου.

            Θιασώτες της πρακτικής “ο,τι δεν μπορούμε να το ελέγξουμε, το απαξιώνουμε ή το διαλύουμε”.

Ίσως πάλι η διάλυση αυτή νομίζουν ότι θα ωφελήσει τα πολιτικά σχέδια των κομματικών παρατάξεων ΔΑΚΕ, ΑΛΛΕΣΤΑ και ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗΣ!

            Τελικά δεν κατάφεραν-αφού δεν το επιθυμούσαν- να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων και οδήγησαν το συνέδριο σε αδιέξοδο.

            Η Γενική Συνέλευση της ΟΣΤΟΕ αναγκάστηκε, κινούμενη στα όρια της παρατυπίας, να αναβάλλει το συνέδριο, προκειμένου να εξευρεθεί λύση για να συμμετάσχει και ο Σύλλογός μας, νομότυπα, στο καθοριστικό συνέδριο της 15/10/2014. Γιατί όλοι αναγνωρίζουν πως δεν νοείται ΟΣΤΟΕ χωρίς το μεγαλύτερο Σύλλογο Συνταξιούχων, ο οποίος μάλιστα πρωτοστάτησε στη δημιουργία της πριν 50 χρόνια.

            Και κάτι ακόμη: Για άλλη μια φορά απευθυνόμαστε στις παρατάξεις ΔΑΚΕ-ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗ-ΑΛΕΣΤΑ. “ΤΟ ΝΟΥ ΣΑΣ…!!” Με τις αποφάσεις σας  μην επιβαρύνετε ΑΚΟΜΗ μια φορά τα οικονομικά του Συλλόγου φέρνοντας τους συνέδρους μας, στην Αθήνα, χωρίς λόγο.

Κλείνοντας υπογραμμίζουμε την ανάγκη πάνω και πέρα από οποιεσδήποτε διαφορές μας να διαφυλάξουμε την ενότητα του κλάδου μας, γιατί όλοι μαζί μπορούμε καλύτερα.

Γιατί όλοι μαζί μπορούμε να υπερασπιστούμε καλύτερα ευαίσθητες αξίες που πλέον αγγίζουν την επιβίωσή μας. Γιατί όλοι μαζί μπορούμε να διεκδικήσουμε τη ζωή που αξίζει σε μας και τα παιδιά μας.

Η  ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΕΝΩΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣPrevious Post

Απάντηση θα πάρουν με Ενότητα και Αγώνα

Next Post

Ούτε φωνή ούτε ακρόαση!
More Story

Απάντηση θα πάρουν με Ενότητα και Αγώνα

ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2012 ΝΑ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΠΟΥ ΕΚΦΡΑΣΤΗΚΕ...

10 December 2015