ΜΑΥΡΗ ΣΕΛΙΔΑ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ / ΝΕΑ / 14 Οκτωβρίου 2014

 

 • Ανεύθυνες πρακτικές τορπιλίζουν τα συμφέροντα των συνταξιούχων ‘ευνουχίζουν’ την συνδικαλιστική εκπροσώπηση και διαμορφώνουν συνθήκες ήττας.

 • Οι προτάσεις μας, μοναδική προοπτική εξόδου  από τη σημερινή κρίση στον Σ.Σ.Ε.Τ.Ε.

Συνάδελφοι,

Ο Σύλλογός μας οδηγείται σε περιπέτειες!. Η περιστασιακή και χωρίς αρχές οριακή ‘ πλειοψηφία των 8’ από τις κομματικές παρατάξεις ΔΑΚΕ, ΑΛΛΕΣΤΑ και ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗ(όλοι μαζί 8 έδρες)   έχει σαν βασικό της στόχο την περιθωριοποίηση της ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΕΝΩΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ (μεγαλύτερης παράταξης εντός και εκτός Δ.Σ. με 7 έδρες) στη πραγματικότητα όμως λειτουργεί υπονομευτικά σε βάρος του Σ.Σ.Ε.Τ.Ε. και των συμφερόντων των συναδέλφων μας, γράφοντας μια μαύρη σελίδα στην ιστορία του Συλλόγου μας. Προσπαθώντας με κάθε μέσο να ακυρώσουν το εκλογικό αποτέλεσμα , ακυρώνουν όλα όσα μέχρι σήμερα ο Σύλλογός μας έχει πετύχει ( με την καθοδήγηση της παράταξής μας) και διαμορφώνουν συνθήκες ήττας  για τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε και για όσα μας περιμένουν στη πορεία!

Ενδεικτικά και μόνο καταγράφουμε :

 

Η ΜΑΥΡΗ ΒΙΒΛΟΣ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΩΝ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ ΤΗΣ ΠΕΡΙΣΤΑΣΙΑΚΗΣ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑΣ

 

Επικούρηση. Καταγγέλλουμε τις παρατάξεις ΑΛΕΣΤΑ και ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ (Πίσχινας) που κατέθεσαν πρόταση για πρόγραμμα δράσης του ΣΣΕΤΕ διαπραγμάτευσης με την Διοίκηση της ΕΤΕ ως προς τις «ταμειακές διευκολύνσεις» του λογαριασμού επικούρησης και ρύθμιση του μη-βιώσιμου χρέους ύψους περίπου €13εκ.της δανειακής σύμβασης που έχει υπογραφεί με το ΤΤ.

 

Έδιωξαν τον  έγκριτο νομικό σύμβουλο του Συλλόγου!

Επιτέλους! Μετά από αρκετών μηνών συστηματικές, υπόγειες αλλά και δημόσιες, διαβολές και προσβολές κατάφεραν να οδηγήσουν τον Νομικό Σύμβουλο του Συλλόγου κ. Δημήτριο Μπούρλο σε παραίτηση. Με την αμετροέπεια που τους διακρίνει, κατάφεραν να απογυμνώσουν τον Σύλλογο από μία ισχυρότατη νομική στήριξη τη χρονική περίοδο που τη χρειάζεται όσο ποτέ. Τυχαίο άραγε ;

 

Διαλύουν την ΟΣΤΟΕ, απομονώνουν τον Σ.Σ.Ε.Τ.Ε.

Με την πεισματική επιμονή τους σε αμφισβητούμενες σε κάθε περίπτωση παλαιές οικονομικές  διαφορές, κατάφεραν να οδηγήσουν την ΟΣΤΟΕ σε απόφαση  αποβολής του Συλλόγου μας από το Συνέδριο, καθώς ο ΣΣΕΤΕ δεν είχε εκπληρώσει τις οικονομικές του υποχρεώσεις … Τυχαίο άραγε ;

 

 ΤΥΠΕΤ: Στις καλένδες η διεκδίκηση της ισότιμης συμμετοχής των Συνταξιούχων!

Με σημαία το λεκτικό “μόνο συνδικαλιστικές  λύσεις” απεμπολούν το αναφαίρετο δικαίωμά μας να διεκδικήσουμε , ενδεχομένως και δικαστικά, την ισότιμη, με τους εν ενεργεία συναδέλφους, ένταξή  μας στο Ταμείο. Aγνοώντας εντολή του προηγούμενου ΔΣ, σε δικηγόρο, καταψήφισαν την πρόταση για πρόσθετη παρέμβαση του ΣΣΕΤΕ σε αγωγή εν ενεργεία συναδέλφου, παίρνοντας αντίθετη απόφαση από αυτό που ΚΑΙ οι ίδιοι είχαν ψηφίσει.

 

ΑΠΕΜΠΟΛΟΥΝ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ   ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ ΚΟΥΡΕΜΕΝΟ ΕΦΑΠΑΞ!

Καμία ενέργεια άλλη, σχετικά με τη “συνδικαλιστική αλητεία” περί αναδρομικής ισχύος περικοπής του εφάπαξ, εκτός από “διάλογο με την Εθνική Τράπεζα αντί του δρόμου των δικαστηρίων…”, ενώ συγχρόνως, σε προηγούμενες συνεδριάσεις του ΔΣ ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΑΝ η ΑΛΕΣΤΑ και η ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗ (Πίσχινας)  ΚΑΘΕ ΠΡΟΤΑΣΗ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΣΕ ΣΤΟ ΘΈΜΑ.

 

Στραγγαλίζουν τη λειτουργία των Νομαρχιακών Παραρτημάτων!                                                                                                  Αρνούνται να χορηγήσουν τα (ελάχιστα) αναγκαία για τη λειτουργία αυτή χρήματα, προφασιζόμενοι ότι θα φέρουν νέες μεθόδους στήριξης ενώ, δε  συμμορφώνονται με προηγούμενες αποφάσεις του ΔΣ που και οι ίδιοι είχαν υιοθετήσει και ψηφίσει. Έφθασαν στο σημείο να καταργήσουν τις ετήσιες γιορτές των Νομαρχιακών Παραρτημάτων, ενώ  ψάχνουν τρόπους να αποκλείσουν τους συναδέλφους της περιφέρειας ακόμα και από τις Γενικές Συνελεύσεις!

 

Πραξικόπημα στο περιοδικό ‘Μεταξύ’ μας                                                                                             

 Ό,τι δεν μας συμφέρει το καταργούμε ή το αλλάζουμε. Τι την έχουμε την πλειοψηφία;

Διακατεχόμενοι- οι εκπρόσωποι της «πλειοψηφίας των 8».-από καθεστωτική αντίληψη, επιχειρούν την πλήρη άλωση του περιοδικού «Μεταξύ μας… πάντα», του κύριου μηχανισμού επικοινωνίας και ενημέρωσης των συναδέλφων, ζητώντας να αλλάξει ο Υπεύθυνος Έκδοσης, που ΚΑΤΑ ΝΟΜΟΝ  είναι ο Πρόεδρος του ΔΣ, και η έκδοση να ανατεθεί στον Επικεφαλής της Επιτροπής Τύπου συνάδ. Μάκη Βλασσόπουλο!

ΟΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΕΝΩΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΑΣ ΔΙΝΟΥΝ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΤΟΥ ΚΥΡΟΥΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΣΦΑΛΙΖΟΥΝ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ.

 Επιστρατεύοντας την πείρα μας και την διάθεσή μας να συμβάλουμε στην  αποκατάσταση του κύρους του ΣΣΕΤΕ που καθημερινά θίγεται βάναυσα , καταθέτουμε δημόσια τις προτάσεις μας και τις θέτουμε στη κρίση των συναδέλφων μας:

 

 • Σε σχέση με το θέμα Μπούρλου:  Να σταλεί επιστολή, εκ μέρους του ΔΣ στην οποία θα επανεπιβεβαιώνεται η πεποίθησή μας για την επιστημονική του πληρότητα και την ηθική του οντότητα και η θέλησή μας να συνεχίσει την παροχή της βοήθειάς του προς τον Σύλλογο.

 • Η επαναφορά της νομιμότητας  στο περιοδικό μας με το “σημείωμα του εκδότη” (και όχι της συντακτικής επιτροπής). Χρειαζόμαστε ένα περιοδικό σύγχρονο, ενημερωτικό, καταγγελτικό και πάντως ΟΧΙ κομματικό.

 • Για την επικούρηση: Θέση μας πάγια είναι πως μαζί με τους συλλόγους των εν ενεργεία συναδέλφων μας, θα υποστηρίξουμε την μορφή του επικουρικού ως λογαριασμού εγγυημένων παροχών χωρίς παρενθέσεις, επεξηγήσεις, διαπραγματεύσεις, συμφωνίες και αστερίσκους.

 • Για το ΤΥΠΕΤ. Θέση μας ξεκάθαρη και πάγια. Στηρίζουμε το ΤΥΠΕΤ και τη διοίκησή του. Ζητάμε ισότιμη παρουσία με τους εν ενεργεία συναδέλφους  και δίκαιο υπολογισμό των εισφορών μας   Απαιτούμε την επίλυση  των θεμάτων που απασχολούν την περιφέρεια ( συνταγογράφηση, φαρμακευτική και  οδοντιατρική περίθαλψη, παραϊατρικές κλπ εξετάσεις) σε συνεργασία  ΤΥΠΕΤ και  Νομαρχιακών  Παραρτημάτων  ΣΣΕΤΕ .

 • Για την ΟΣΤΟΕ: Αποπληρωμή ολόκληρου του υπόλοιπου ποσού εισφορών μας για το ΄13, σύμφωνα με τις αποφάσεις του τελευταίου Συνεδρίου της ΟΣΤΟΕ και για τις όποιες  οικονομικές διαφορές, που πιθανόν να υπάρχουν, να συζητήσουμε με τη νέα διοίκηση της Ομοσπονδίας.

 • Για το Κουρεμένο Εφάπαξ: Καταγγελία της ληστείας που υπέστησαν οι συνάδελφοι στο εφάπαξ τους και σειρά ενεργειών και κινητοποιήσεων. Κατάργηση του τόκου επί της προκαταβολής του εφάπαξ που πήραν οι συνάδελφοι με επιτόκιο που αγγίζει το 2%. Δεν θα υποχωρήσουμε αν δεν υπάρξει δικαίωση.

 • Γι’ αυτούς που αποχώρησαν με την εθελούσια: Υιοθέτηση των προτάσεων τους σχετικά με την τήρηση αυτών που η Τράπεζα τους υποσχέθηκε (ποσά και χρονοδιάγραμμα καταβολών) και παροχή κάθε βοήθειας και διευκόλυνσης στην αντιμετώπιση των πολλαπλών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν.

 • Για τα δάνεια.: Κανένας συνάδελφος δεν θα μείνει μόνος στην κρίση. Θέση μας είναι: γενναία αντιμετώπιση του προβλήματος, εκ μέρους της τράπεζας ώστε να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε. Λύσεις του τύπου “παρατείνουμε το χρόνο αποπληρωμής και μόνον” δεν είναι οι ενδεδειγμένες και μας βρίσκουν αντίθετους.

 • Προστασία συνδικαλιστική και νομική για τις ετσιθελικές αποφάσεις του ΙΚΑ  που δεν εφαρμόζει –ως έχει υποχρέωση- τον κανονισμό του Ταμείου Συντάξεων μας  όπως ο νόμος σαφώς ορίζει!

 •  Ενίσχυση της Συνδικαλιστικής και πολιτιστικής δράσης των Νομαρχιακών μας Παραρτημάτων υλοποιώντας αποφάσεις προγενέστερων ΔΣ που δεν έχουν ανακληθεί. Διαρκής και σύγχρονη ενημέρωση των Νομαρχιακών παραρτημάτων μας για τις εξελίξεις,  με επικοινωνία και  την παρουσία μελών του ΔΣ.

 • ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ: Διατήρηση αλλά και εμπλουτισμός του υψηλού επιπέδου των πολιτιστικών εκδηλώσεων του Συλλόγου. Τα γραφεία του Συλλόγου δεν ανήκουν μόνο στα μέλη του ΔΣ αλλά σε όλους τους συνταξιούχους μας. Αυτόν ξέρουν και αυτός είναι το αποκούμπι τους και όχι οι σχέσεις τους με τα διάφορα πρακτορεία..

 • Σχετικά με τα ΑΜΕΑ. Συνέχιση και στήριξη του έργου του ΔΣ του Συλλόγου αλλά και βελτίωση με την υιοθέτηση των ό ποιων προτάσεων έρχονται στο ΔΣ σε συνεργασία με το ΤΥΠΕΤ.

 • Πρόγραμμα “Βοήθεια στο σπίτι”.: Συνέχιση, ενίσχυση και διεύρυνση του θεσμού με μηνιαία βοήθεια από τον Σύλλογο.

 • Για  τη κοινωνική αλληλεγγύη των συναδέλφων. Μέσω των σχετικών επιτροπών με κάθε ικμάδα των δυνάμεών μας το ΔΣ να σταθεί δίπλα στους αναξιοπαθούντες συναδέλφους.

 

Συνάδελφοι,

Η ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ θα βρίσκεται πάντα μπροστάρης στην υπεράσπιση των συμφερόντων των συναδέλφων μας και με τη δική σας συμπόρευση θα αποτελεί τον κυματοθραύστη των κακόβουλων σχεδίων σε βάρος των συμφερόντων των Συνταξιούχων από όπου και αν προέρχονται!

 Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΕΝΩΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣPrevious Post

Αφελείς, Επικίνδυνοι ή... σε διατεταγμένη υπηρεσία;

Next Post

Ανακοίνωση πρ. Β. Μαύρου
More Story

Αφελείς, Επικίνδυνοι ή... σε διατεταγμένη υπηρεσία;

Με την συμπαράσταση των συναδέλφων μας, θα σταθούμε εμπόδιο σε κάθε...

6 June 2014