Ούτε φωνή ούτε ακρόαση!

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ / ΝΕΑ / 10 Δεκεμβρίου 2015

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

 

Δεν μπορούμε παρά μόνο να συγχαρούμε τους συναδέλφους Γ. Τσαουσάκο, Γ. Σαριδάκη και Ευαγγ. Παπαδάκη του Νομ. Παρ. Χανίων για την πρωτοβουλία τους να συγκεντρώσουν είδη πρώτης ανάγκης για τους συνανθρώπους μας πρόσφυγες.
Η ενέργειά τους αυτή πρέπει να αποτελέσει παράδειγμα προς μίμηση για όλους μας, μιας και η αλληλεγγύη στις μέρες μας δίνει δύναμη να συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε τη ζωή μας με βάση των άνθρωπο και όχι τα υλικά.
Ούτε φωνή ούτε ακρόαση!
03/12/2015

Συνάδελφοι,

Διαπιστώσαμε ότι η ΕΤΕ μείωσε την παιδική μέριμνα, σε μας τους συνταξιούχους, (και στους εν ενεργεία) από 56€ σε 52€, στηριγμένη σε Κλαδική Συλλογική Σύμβαση του 2013.
Στους εν ενεργεία βέβαια η μείωση της παροχής έγινε αμέσως ενώ στους συνταξιούχους ζητήθηκε τώρα να γίνει η μείωση αναδρομικά από 1.7.2013.

Έχουμε δύο θέματα να σημειώσουμε:

Εδώ (δηλαδή στις μειώσεις των παροχών) λειτούργησε η αρχή “ ότι οι εν ενεργεία είναι ίσοι με τους συνταξιούχους με ίσες υποχρεώσεις” κάτι που το παραλείπουν όταν πρόκειται να εφαρμοστούν ευεργετικές διατάξεις (π.χ. όροι χορήγησης ατομικών δανείων).
Οι συνάδελφοι συνταξιούχοι καλή τη πίστη εισέπρατταν επί 2 έτη την παροχή στο ύψος των 56€. Είναι άδικο να υποστούν την αναδρομική παρακράτηση της διαφοράς.

  • Ζητούμε να μην παρακρατηθούν αναδρομικά τα ποσά που χορηγήθηκαν
  • Ζητούμε να γίνουν σεβαστές οι Συλλογικές και Επιχειρησιακές Συμβάσεις που εξισώνουν τους εν ενεργεία συναδέλφους με τους συνταξιούχους με πρώτη έμπρακτη εφαρμογή την επαναφορά των όρων χορήγησης των ατομικών δανείων συνταξιούχων.

Περιττό να αναφερθούμε στο Προεδρείο.
Ούτε φωνή ούτε ακρόαση!
Αθήνα 2/12/2015
Η Γραμματεία της ΑΕΣPrevious Post

ΔΙΑΦΥΛΑΤΤΟΥΜΕ KAI ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΝΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΟΣΤΟΕ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ ΚΑΙ ΦΕΡΕΓΓΥΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΣ.

Next Post

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 16/02/2016
More Story

ΔΙΑΦΥΛΑΤΤΟΥΜΕ KAI ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΝΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΟΣΤΟΕ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ ΚΑΙ ΦΕΡΕΓΓΥΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΣ.

16 Σεπτεμβρίου 2014 ΔΙΑΦΥΛΑΤΤΟΥΜΕ KAI ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ...

10 December 2015