ΝΑ ΞΑΝΑΘΥΜΗΘΟΥΜΕ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ / 13 Νοεμβρίου 2017

Στις 18/8/2017, πριν από τις τελευταίες αρχαιρεσίες του ΣΣΕΤΕ, είχαμε αναρτήσει ένα άρθρο της παράταξής μας της ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΕΝΩΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ σχετικά με τον ΛΕΠΕΤΕ και κάποια σχετικά «αθώα» ερωτήματα. Ο τίτλος του άρθρου ήταν : «ΑΘΩΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ Ή………..». Ας το ξαναθυμηθούμε. Ειναι επίκαιρο

«Αθήνα 18/8/2017

Συνάδελφοι,

Η επιστολή-τελεσίγραφο του Φραγκιαδάκη έχει προκαλέσει, όπως ήταν φυσικό, σωρεία ερωτημάτων, καλοπροαίρετων στην πλειοψηφία τους αλλά όχι μόνο. Είναι απολύτως σαφές ότι η όλη αναστάτωση έχει δώσει τη δυνατότητα σε κάποιους κακοπροαίρετους να διατυπώνουν τα φαινομενικά «αθώα» ερωτήματα τους προκειμένου να προετοιμάσουν το έδαφος για τις επιδιώξεις της Τράπεζας και του Φραγκιαδάκη.

Σήμερα θα ασχοληθούμε με δύο από τα «αθώα» ερωτήματα και συγκεκριμένα:

  • «μήπως θα ήταν καλύτερα αν διαπραγματευόμασταν με την Τράπεζα μία μικρή μείωση από το να κινδυνεύσουμε να τα χάσουμε όλα;»
  • «μήπως θα ήταν καλύτερα να αποφασίσει ο κλάδος με ένα δημοψήφισμα;»

Η παράταξή μας, η ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ με επικεφαλής το Βαγγέλη Μαύρο (γιατί κυκλοφορεί και άλλη παράταξη με την ίδια επωνυμία και την προσθήκη ονοματεπώνυμου) πριν προχωρήσει στις απαντήσεις για τα παραπάνω δήθεν «αθώα» ερωτήματα, δηλώνει ρητά και κατηγορηματικά, για μια ακόμη φορά, ότι « Ο ΛΕΠΕΤΕ δεν αποτελεί Επικουρικό Ταμείο και δεν καταβάλλει Επικουρικές συντάξεις. Ο ΛΕΠΕΤΕ είναι λογαριασμός και χορηγεί στους συνταξιούχους της ΕΤΕ παροχές ή επικουρικά βοηθήματα εγγυημένα 100% από την Τράπεζα.»

Σε ότι αφορά το πρώτο δήθεν «αθώο» ερώτημα, η απάντηση μας είναι μία και είναι απολύτως σαφής. Οποιαδήποτε συμφωνία με την Τράπεζα για έστω και μικρή μείωση της επικουρικής παροχής που καταβάλλεται, θα οδηγούσε σε αλλοίωση του χαρακτήρα του ΛΕΠΕΤΕ (δηλ. του χαρακτήρα των εγγυημένων παροχών) με απρόβλεπτες και καταστροφικές συνέπειες, πέραν του γεγονότος ότι δεν θα εμπόδιζε σε τίποτα μια επόμενη διοίκηση της Τράπεζας να προχωρήσει πια σε ακόμη μεγαλύτερη μείωση. Τέτοιου είδους «αθώα» ερωτήματα κάθε άλλο παρά αθώα είναι για αυτό και είναι καλό να απομονώνονται οι εμπνευστές τους.

Σε ότι αφορά το δεύτερο «αθώο» ερώτημα περί δημοψηφίσματος. Άραγε το ερώτημα του δημοψηφίσματος θα είναι η αποδοχή ή όχι του περάσματος της αγχόνης στο λαιμό μας; Είναι αστείο μα συνάμα και επικίνδυνο ακόμη και να διατυπώνει κανείς μια τέτοια ερώτηση ή πρόταση. Εκτός αν οι εμπνευστές της πρότασης του δημοψηφίσματος έχουν υπόψη τους να πράξουν όπως οι κυβερνώντες στο δημοψήφισμα του 2015 όπου βάφτισαν το ΟΧΙ σε ΝΑΙ σε σχέση με τα μνημόνια.

Ερωτήματα και προτάσεις όπως οι παραπάνω είναι σαφές ότι αποσκοπούν αλλού και όχι στη λύση του προβλήματος. Η παράταξη μας είναι απολύτως ξεκάθαρη σε ότι αφορά τις απόψεις της για το ΛΕΠΕΤΕ και περιμένει το ίδιο και από τις άλλες παρατάξεις που διεκδικούν την ψήφο των σδ. μας στις εκλογές στις 24, 25 και 28/8/2017, στις κρισιμότερες στην ιστορία του ΣΣΕΤΕ εκλογές.

Η ΕΠΙΛΟΓΗ όλων μας θα κρίνει αποφασιστικά το μέλλον του κλάδου μας αλλά και του βιοτικού μας επιπέδου. Καλούμε λοιπόν όλους τους σδ. μας να ανταποκριθούν με ψυχραιμία, μνήμη και γνώση απέναντι στην πρόκληση των εκλογών.

Η ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ, με επικεφαλής το σδ. Μαύρο δεν προτίθεται να πειραματιστεί στις πλάτες των μελών του Συλλόγου μας. Έχει ξεκάθαρες θέσεις και προτάσεις για κάθε ανοιχτό θέμα του ΣΣΕΤΕ και τις θέτει στην κρίση των συναδέλφων μας.

Στις εκλογές της 24, 25 και 28/8/2017 ζητάμε την συνέχιση της στήριξης των σδ. μας για να γυρίσουμε επιτέλους σελίδα στην τρίχρονη απραξία που επέβαλλε το προηγούμενο ΔΣ.

  

                                                                               Με συναδελφικούς χαιρετισμούς

                                                                                  Η Γραμματεία της

                                                             ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΕΝΩΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ»

Αυτά είπαμε ΤΟΤΕ.

Ας έχουμε το νού μας ΤΩΡΑ

 Previous Post

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΟΤΖΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 13/10/17

Next Post

ΣΤΙΣ 21 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΚΟΤΖΙΑ ΣΤΙΣ 10.00
More Story

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΟΤΖΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 13/10/17

Αθήνα 10/10/2017 Ο Αγώνας συνεχίζεται μέχρι την πλήρη δικαίωση Ο ΛΕΠΕΤΕ...

10 October 2017